Videolla Gorilla Glassin haastava Dragontrail

Kaarlo Räihä
20. tammikuuta, 2011 17:42

Viime vuonna erinomaista kestävyyttä osoittanut Gorilla Glass -lasi sai huomiota matkapuhelinpiireissä, kun useat valmistajat ottivat sen käyttöönsä omissa puhelinmalleissa. Naarmuja ja fyysistä rasitusta erinomaisesti kestävä lasi ei kuitenkaan jää markkinoiden ainoaksi ratkaisuksi, vaan Japanissa Asahi Glass -yritys on tuomassa markkinoille oman vastaavan Dragontrail-nimellä kulkevan lasin.
Koska lasin kestävyyden kohdalla pelkät puheet harvoin vakuuttavat yleisöä, on yritys julkaissut lasistaan asianmukaisen esittelyvideon, jossa Dragontrail altistetaan rasitukselle. 1,1 millimetrin paksuinen lasi kestää videon perusteella 60 kilogramman painon ja iskut vasaralla.
Yrityksen oman videon ohella toimittajat pääsivät tänään testaamaan Dragontrailin kestävyyttä mm. avaimien avulla ja tiputtamalla lasia lattialle.
Asahi Glass uskoo uuden lasin käyvän kaupaksi vauhdilla, ja yritys ennakoi myyvänsä parissa vuodessa jopa 365 miljoonan dollarin edestä Dragontrailia. Yritys on jo neuvotellut sopimuksia useiden elektroniikkavalmistajien kanssa, mutta näiden yhteistyökumppaneiden nimiä ei vielä paljastettu.
Teoriassa ensimmäiset Dragontrailiä hyödyntävät matkapuhelimet voitaisiin nähdä jo ensi kuun Mobile World Congress -tapahtumassa.
Matkapuhelinten lisäksi Dragontrail kelpaa mm. kannettaviin tietokoneisiin ja televisioihin.
Video alla

Lue myös nämä
Tägit
Gorilla Glass Dragontrail
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.