Microsoft tarjosi Geohot-tiimille puhelinta kehitysalustaksi

Teemu Laitila
24. tammikuuta, 2011 15:19

Applen iPhone-suojausten kiertämiseen ja viimeisimpänä PlayStation 3 -konsolin lukituskoodien selvittämiseen osallistunut George "Geohot" Hotz suunnittelee siirtymistä Windows Phone 7 -alustalla kehittämiseen. Geohot oli vaikuttunut Microsoftin suhtautumisesta WP7-alustan suojaukset purkaneen Chewron WP7 -tiimin kohtelusta ja kertoi sivuillaan aikeistaan lähteä Windows Phone 7 -puhelinta hankkimaan.
Kirjoituksen huomannut Microsoftin Windows Phone 7 -tiimiä johtava Brandon Watson kuitenkin lupasi Twitter-viestissään lahjoittaa Geohotille puhelimen ja painotti Microsoftin suhtautuvan avoimesti kehittäjien luoviin WP7-sovelluksiin.
Huolimatta vanhasta maineestaan Microsoft on viime aikoina pyrkinyt profiloitumaan hakkeriystävällisenä yhtiönä. Geohotin kosiskelu ilmaisella puhelimella on Microsoftin osalta kätevä tapa kerätä huomiota alavireisesti myyneelle alustalleen ja samalla pönkittää Kinect-modausten tuomaa mainetta ystävällisyydestä luoville kehittäjille.
Oli tarjouksen taustalla mikä tahansa, Microsoftin avoimempi asenne on käyttäjien kannalta huomattavasti miellyttävämpi kuin Sonyn ja Applen lähestymistapa.

Lue myös nämä
Tägit
Windows Phone 7 Geohot
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.