Taskuprojektorit älypuhelimiin vasta vuoden 2012 jälkeen

Manu Pitkänen
25. tammikuuta, 2011 18:54

Tasku- eli pikoprojektoreihin on jo muutaman vuoden ajan valettu paljon uskoa. Joulukuussa liikkeelle lähteneen huhun mukaan Applen tulevassa iPhone 5 -puhelimessa olisi tällainen projektori. Käytännössä taskuprojektoreiden yleistyminen esimerkiksi älypuhelimissa on ollut erittäin tahmeaa, eikä lähitulevaisuuskaan näytä enää kovin valoisalta.
DigiTimes-verkkosivuston teollisuuslähteiden mukaan älypuhelimista on turha odottaa löytyvän taskuprojektori tänä tai ensi vuonna. Taskuprojektoreita valmistavien yhtiöiden mukaan kehitystyö on tällä hetkellä pahasti kesken, eikä kuluttajatkaan ole osoittanut kunnollista kiinnostusta ominaisuutta kohtaan. Taskuprojektoreita vaivaa tällä hetkellä suuri virrankulutus, heikko valovirta sekä huono kuvanlaatu.
Samsung, LG ja RIM ovat tällä hetkellä ainoita puhelinvalmistajia, joiden tuotteista löytyy taskuprojektori. Teollisuus arvioi, että tänä vuonna toimitetaan yhteensä noin miljoona taskuprojektorillista laitetta, mutta niiden hintatasossa ei ole kuluttajaystävällisyydestä tietoakaan. Hintataso on yksi tärkeä syy sille, ettei projektoreita tulla näkemään älypuhelimissa vielä muutamaan vuoteen kovin yleisesti.
(Kuva: Mike Lee)

Lue myös nämä
Tägit
Taskuprojektori
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.