Bloomberg: Apple sisällyttää NFC-sirun seuraavaan iPhoneen

Kaarlo Räihä
26. tammikuuta, 2011 13:51

Spekulaatiot Applen seuraavan iPhone-mallin ominaisuuksista ovat jälleen käyneet kuumina, kun useat tahot ennakoivat yrityksen sisällyttävän NFC-sirun ja oman maksujärjestelmän seuraavaan iPhoneen.
Talousuutistoimisto Bloomberg on udellut asiaa mm. Envisioneering Group - ja Crone Consulting LLC -yrityksiltä, joista molemmat pitävät ideaa järkevänä.
Applen vaikutusvallan ja iPhonen suurten myyntimäärien myötä NFC-sirun avulla tapahtuvat maksut voisivat nousta nopeasti kuluttajia ja myyjiä houkuttelevaksi maksuvaihtoehdoksi. NFC-sirun avulla tapahtuva maksaminen kiinnostanee myös mainostajia, sillä heidän kannalta parhaassa tapauksessa järjestelmä sallii pientä profilointia, jolloin esim. iAd-mainoksia voidaan kohdentaa tarkemmin kuluttajan maksuhistorian perusteella.
Crone Consulting LLC:n mukaan Apple on valmistanut jo prototyypin kauppiaille soveltuvasta NFC-maksupäätteestä, ja näitä päätteitä voitaisiin jakaa kaupoille jopa ilmaiseksi, jotta NFC-hurmos saataisiin mahdollisimman nopeasti aikaiseksi.
iPhonen lisäksi Apple voisi sisällyttää NFC-tuen myös iPadeihin ja iPod toucheihin.
Applen lisäksi myös Googlelta odotetaan vastaavaa maksujärjestelmää, joka toimisi NFC-siruilla varustetuissa Android-puhelimissa.

Lue myös nämä
Tägit
Apple iPhone NFC
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.