Samsung ylsi älypuhelinten ansiosta ennätystulokseen

Manu Pitkänen
28. tammikuuta, 2011 9:08

Korealainen Samsung Electronics ylsi viime vuonna ennätystulokseen, jonka selittävänä syynä pidetään erinomaista tablet- ja älypuhelinmyyntiä. Samsungin nettotulos loka-joulukuussa oli lähes 300 miljoonaa euroa parempi mitä analyytikot olivat osanneet ennustaa, 2,3 miljardia euroa. Koko vuoden nettotulos oli yli 10 miljardia euroa.
Samsungin neljästä yksiköstä ainoastaan matkapuhelimia valmistava yksikkö kasvoi selvästi verrattuna vuosiin 2010 ja 2009. Kasvun syynä on kalliiden älypuhelinten ja tablet-koneiden erinomainen myynti, joka nosti yhtiön katetta yli 15 prosenttia viime vuoteen verrattuna.
Samsungin mukaan se toimitti 80,7 miljoonaa matkapuhelinta viimeisellä neljänneksellä, kun vuotta aiemmin toimituksia oli 68,8 miljoonaa. Älypuhelimien toimitukset kasvoivat neljänneksellä 45 prosenttia 11,3 miljoonaan kappaleeseen. Koko vuonna älypuhelimia toimitettiin 25 miljoonaa kappaletta.
Samsung tähyää maailman suurimmaksi matkapuhelinvalmistajaksi Nokian ohitse. Tällä hetkellä Samsung on maailman toisiksi suurin valmistaja.

Lue myös nämä
Tägit
Samsung Samsung Galaxy S Galaxy Tab
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.