Avoin kirje kannustaa Nokiaa ja Microsoftia puhelinyhteistyöhön

Kaarlo Räihä
2. helmikuuta, 2011 20:38

Spekulaatiot Nokian ja Microsoftin yhteistyöstä matkapuhelinpuolella ovat jälleen nousseet otsikoihin, kun Berenberg-pankin analyytikko Adnaan Ahmad julkaisi avoimen kirjeen, jossa toivotaan osapuolten välistä yhteistyötä matkapuhelinpuolella.
Ahmadin mukaan Nokian toimitusjohtaja Stephen Elopin kannattaisi kertoa ensi viikon perjantaina pidettävillä pääomamarkkinapäivillä puhelinyhteistyöstä Microsoftin kanssa. Ahmad painottaa erityisesti sitä, että Nokian pitäisi tuolloin jo kertoa tietoja tulevasta Windows Phone 7 -puhelimesta.
Ahmad perustelee yhteistyön järkevyyttä usealla tavalla. Ensinnäkin se parantaisi Nokian näkyvyyttä tärkeillä Pohjois-Amerikan markkinoilla, jossa Nokian markkinaosuus on jo alle 10 prosenttia. Samalla Microsoft saisi nimekkään yhteistyökumppanin puhelinpuolella, ja Nokia voisi siirtää osan tutkimus- ja kehitysosastoista Microsoftille, jolloin Nokia voisi leikata työntekijöidensä määrää.
Vaikka Nokia on jo pidemmän aikaa kertonut tukeutuvansa älypuhelimissa Symbianiin ja tulevaan MeeGoon, eivät kaikki tahot ole vakuuttuneita tästä ideasta. Myös Ahmad pitää MeeGoa yhtenä suurena vitsinä, jonka käyttöönotto jättää Nokian vain kauemmas kilpailijoistaan.
Nokia ja Microsoft eivät ole toistaiseksi kommentoineet Ahmadin kirjettä, mutta jos hänen toiveensa toteutuvat, kuullaan niistä viimeistään Mobile World Congress -tapahtumassa.

Lue myös nämä
Tägit
Nokia Microsoft
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.