ARM:ltä prosessori edullisille älypuhelimille

Manu Pitkänen
3. helmikuuta, 2011 8:27

ARM on vahivistanut, että yhtiö aikoo kehittää uuden Kingfisher-nimisen prosessoriarkkitehtuurin, joka on suunnattu kaikkein edullisimpiin älypuhelimiin. Prosessori julkaistaan roadmapin mukaan tämän vuoden aikana. Edullisten älypuhelimien myynnin uskotaan lähtevän räjähtävään kasvuun seuraavien lähivuosien aikana.
Kingfisher tulee kuulumaan ARM:n suorituskykyiseen Cortex-A-sarjaan. Älypuhelimien lisäksi ARM:n visioissa on, että Kingfisheriä voisi hyödyntää digi-TV:n sovelluksissa. Tarkemmin Kingfisherin ominaisuuksista ei lehdistölle kerrottu. Moniydintukea siitä tuskin kuitenkaan löytyy, vaan kyseinen ominaisuus tulee olemaan aluksi vain kalliimpien älypuhelimien ominaisuus.
Kiinalaisen matkapuhelinvalmistajan ZTE:n viimeaikainen menestys teollisuusmaissa on osoitus siitä, että kysyntää halvoille älypuhelimille on olemassa. Muutkin valmistajat tulevat varmasti nopeasti samoille apajille, ja tämän ARM:n on haistanut julkistamalla Kingfisher-prosessorin. Monet siruvalmistajat ovat jo kehittämässä omia tuotteita edullisille älypuhelimille, mutta ARM haluaa kehittää kokonaan oman arkkitehtuurin näitä puhelimia varten.

Lue myös nämä
Tägit
älypuhelin ARM
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.