In-Stat: GPS, kamera ja muistikortti puhelimen tärkeimmät ominaisuudet

Teemu Laitila
7. helmikuuta, 2011 16:23

Tutkimusyhtiö In-Statin äskettäisen raportin mukaan asiakkaat ovat valmiita maksamaan lisähintaa puhelimesta, jos laite sisältää GPS-paikannuksen, kameran tai muistikorttipaikan. Tutkimuksen perusteella puhelinvalmistajien yritykset erottua joukosta toinen toistaan hienommilla ominaisuuksilla eivät ole paras mahdollinen tapa laitteiden myymiseksi.
Tutkimus kertoo myös, että suosituin muoto puhelimelle on edelleen niin kutsuttu candybar-malli eli perinteinen kapula. Perinteisestä ulkomuodosta huolimatta kuluttajia kiinnostavat myös kosketusnäytöllä varustetut laitteet.
Yhä enemmän toimintoja sisältävien laitteiden myötä puhelimen käyttömahdollisuudet ovat kasvaneet huimasti. In-Statin haastattelemat kuluttajat olivat kiinnostuneita laajentamaan puhelimensa käyttömahdollisuuksia entisestään ja puhelimen yksi kiinnostusta herättäneistä kohteista on puhelinten parempi integrointi osaksi autojen viihdejärjestelmiä. Lisäksi puhelinta halutaan käyttää esimerkiksi Internet-yhteyden jakamiseen mobile hotspot -toimintojen avulla.
In-Stat kysyi kuluttajilta seuraavan puhelimen ominaisuuksista, jonka perusteella 52% käyttäjistä aikoi ostaa kosketusnäytöllisen mallin. Käyttäjät suosivat silti edelleen fyysistä QWERTY-näppäimistöä tekstinsyötössä ja myös GPS-paikannus sekä nettisurffaus olivat mahdollisia ostopäätökseen vaikuttavia tekijöitä.

Lue myös nämä
Tägit
tutkimus
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.