Nokia E7 -puhelimen toimitukset alkoivat

Kaarlo Räihä
7. helmikuuta, 2011 14:15

Nokian E7-puhelinta taskuunsa odottavat kuluttajat ovat kuulleet tänään mieluisia uutisia, kun matkapuhelinjätti kertoi aloittaneensa puhelimen toimitukset. Myymälöihin puhelimet ehtivät monilla markkina-alueilla vielä tämän viikon aikana.
E7 on suunnattu Nokian mukaan liike-elämän tarpeisiin, ja puhelimessa mukana olevat sovellukset osaavat avata suosituimpien toimisto-ohjelmien tuottamia tiedostoja ja myös VPN-yhteensopivuus on ansainnut erityismaininnan puhelimen tuotetiedoissa. HDMI-ulostulon avulla dokumentit saa näkymään esim. videotykin kautta, jolloin viikoittaiset Powerpoint-sulkeiset onnistuvat ilman tietokoneen apua.
Puhelin kiinnostanee kuitenkin muitakin kohderyhmiä erityisesti esiinliukuvan QWERTY-näppäimistön myötä, joka helpottaa tekstin syöttämistä esim. tekstiviestejä kirjoittaessa.
Neljän tuuman AMOLED-kosketusnäytön ja 176 gramman painon myötä E7 on kookkain uutta Symbiania käyttävä puhelinmalli, josta monet ovat toivoneet korvaajaa Communicator-sarjalle. Puhelimessa on sisäänrakennettu flash-muistia 16 gigatavua ja USB-On-The-Gon myötä puhelimeen saa tuotua sisältöä USB-massamuisteilta.
Engadget-sivuston julkaiseman kuvagallerian perusteella puhelimen ohjelmisto on sama kuin muissakin uusissa Symbian-puhelimissa, joten esim. N8-puhelimen omistajat ovat kuin kotonaan E7:n kanssa.
Puhelimen suositushinta on Nokian verkkokaupassa 599 euroa ja Skandinavian markkinoille suunnatuissa malleissa näppäimistö on varustettu ä- ja ö-kirjaimilla.
Alla E7:n suunnittelusta kertova video

Lue myös nämä
Tägit
Nokia E7
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.