Kyocera Echo on kahden kosketusnäytön Android-puhelin

Kaarlo Räihä
8. helmikuuta, 2011 12:01

Yhdysvalloissa matkapuhelinoperaattori Sprint järjesti eilen lehdistötilaisuuden, jossa se esitteli operaattorin valikoimiin saapuvaa kahdella kosketusnäytöllä varustettua Kyocera Echo -puhelinta.
Puhelin sisältää siis kaksi 3,5 tuuman kosketusnäyttöä (molempien resoluutio 800x480) ja uudenlaisen saranamekanismin, joka mahdollistaa näyttöjen laittamisen vierekkäin (vaakatasoon ja viistoon) tai päällekkäin. Täten puhelinta voi käyttää yhden näkyvän näytön kanssa tai ottaa tarvittaessa toisen näytön käyttöönsä.
Puhelin on rakennettu Androidin Froyo-version päälle, mutta koska kyseinen ohjelmistoalusta ei sisällä kunnollista useamman näytön tukea, on Kyocera joutunut muokkaamaan vakiosovelluksia, jotta ne toimivat kunnolla kahdella näytöllä. Echossa on vakiona mukana seitsemän sovellusta, joita voidaan ajaa kunnolla kahdella näytöllä, kuten YouTuben käyttöä helpottava VueQue. Sovelluskehittäjiä varten yritys julkaisee myöhemmin erillisen kehityspaketin, jonka avulla omiin sovelluksiin saa tarvittaessa lisättyä tuen useammalle näytölle.
Laskentatehossa puhelimessa vastaa gigahertsin kellotaajuudella toimiva Snapdragon, kamera on viiden megapikselin mallia (LED-salama) ja myyntipaketissa mukana on kaksi akkua (1370 mAh), koska kahden näytön sisällyttäminen puhelimeen syö runsaasti mehuja.
Kytkynä puhelin maksaa Yhdysvalloissa 199 dollaria hyvitysten jälkeen, mutta puhelimen saapuminen muille markkina-alueille on vielä kysymysmerkki.
Puhelimen esittelyvideo alla

Lue myös nämä
Tägit
Android Froyo Kyocera Echo
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.