Sveitsiläisyhtiö lupaa Android-sovellukset MeeGolle

Teemu Laitila
8. helmikuuta, 2011 13:31

Sveitsiläinen ohjelmistoyritys Myriad lupaa tuoda Android-sovellukset pian kaikkien ulottuville Alien Dalvik -sovelluksellaan. Alien Dalvik on yhtiön itse kehittämä Java-virtuaalikone, joka perustuu aiempaan Androidille tarkoitettuun Dalvik Turbo -virtuaalikoneeseen.
Android-sovellusten käyttäminen myös muissa käyttöjärjestelmissä on kohtalaisen helppoa, sillä ne on kehitetty pitkälti alustariippumattomalla Java-kielellä. Ensimmäisenä tuen Android-sovelluksile saa Nokian ja Intelin MeeGo.
Myriadin mukaan "suurin osa" Android-sovelluksista toimii muillakin alustoilla ilman koodiin tehtäviä muutoksia. Myriad lupaa myös suorituskyvyn vastaavan alkuperäistä ja Android-sovellusten käytön pitäisi olla loppukäyttäjälle täysin läpinäkyvää.
Android-sovellusten laaja valikoima saattaisi olla Nokian ja Intelin kaipaama tärkeä piristysruiske MeeGon sovellustarjonnan kasvattamiseksi yli kriittisen rajan.
Myriad kertoo Alien Dalvikin saapuvan kaupalliseen levitykseen myöhemmin tänä vuonna. Yhtiö lupaa demota Android-sovellusten toimintaa vajaan viikon päästä alkavilla MWC-mesuilla. Myriad on myös julkaissut videon, jossa se esittelee useiden suosittujen Android-sovellusten toimintaa Nokian N900-mallin avulla.

Lue myös nämä
Tägit
Android MeeGo
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.