EU mainostaa Micro-USB-latureita kaikille kelpaavana keittona

Kaarlo Räihä
9. helmikuuta, 2011 18:37

Vuosia kestänyt vääntö yhteisistä matkapuhelinlatureista on tulossa päätökseen EU-maissa, sillä lähes kaikki matkapuhelinvalmistajat ovat lupautuneet tuomaan markkinoille Micro-USB-liitäntään perustuvia latureita tämän vuoden aikana.
Euroopan komission aloittamista toimista luotiin lopulta standardi, jota ovat luvanneet tukea Apple, Emblaze Mobile, Huawei Technologies, LGE, Motorola Mobility, NEC, Nokia, Qualcomm, Research In Motion (RIM), Samsung, Sony Ericsson, TCT Mobile (ALCATEL), Texas Instruments ja Atmel. Kyseisen valmistajien on siis tarjottava puhelinten mukana jatkossa Micro-USB-liitäntään sopivia latureita.
Päätös koskettaa kaikkia niitä matkapuhelimia, jotka voidaan liittää tietokoneeseen datan siirtämistä varten. Itse puhelimissa Micro-USB-liitäntää ei tarvitse olla, mutta valmistajien on tällöin tarjottava kuluttajille adapteria, jonka avulla puhelimen saa latautumaan Micro-USB-laturista.
Yhteisen standardin on tarkoitus vähentää kuluttajien kokemaa turhautumista ja samalla suojella ympäristöä, kun ylimääräisten latureiden valmistus ja myynti vähenee paremman yhteensopivuuden myötä.
Tarkempia tietoja asiasta voi lueskella viralliselta One charger for all -sivustolta.
Alla asian virallinen promovideo, jossa sama keitto kelpaa kaikille

Lue myös nämä
Tägit
laturi Micro-USB
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.