Muistio: Elop ei ole tyytyväinen nykyiseen Nokiaan - suuria muutoksia luvassa

Kaarlo Räihä
9. helmikuuta, 2011 8:01

Matkapuhelinjätti Nokia on jälleen päätynyt otsikoihin ympäri maailman, kun useat tekniikkasivustot ja lehdet saivat käsiinsä toimitusjohtaja Stephen Elopin työntekijöille lähettämän muistion, joka kertoo karun totuuden yhtiön viimeisistä vuosista.
Elopin mukaan Nokia seisoo tällä hetkellä palavalla alustalla ja nyt pitäisi tehdä päätöksiä jatkon osalta. Muistion perusteella Nokian aiemmat päätökset eivät ole olleet hyviä, jonka takia Apple ja Google ovat saaneet muutamassa vuodessa haltuunsa älypuhelinmarkkinat.
Hankalinta Elopille on se, että Nokia ei ole vieläkään pystynyt toimittamaan kuluttajille iPhonen tapaista tuotetta, vaikka ensimmäinen iPhone tuli myyntiin jo vuonna 2007. Myös Androidin vauhdikas kasvu ja määrään perustuva ylivoima on saavutettiin Elopin mukaan noin kahdessa vuodessa, ja tänä aikana Nokian olisi pitänyt pystyä vastaamaan markkinoiden muutoksiin.
Elop pitää sekä Symbiania että Meegoa ongelmallisina. Symbian ei käy kaupaksi Pohjois-Amerikan markkinoilla, eikä alustaa saada uudistettua tarpeeksi nopeasti, joten Nokia jää tämän takia jatkuvasti jälkeen kilpailijoistaan. Myös MeeGon kehitystyö on edennyt suunniteltua hitaammin, sillä ensimmäisiä tuotteita luvattiin markkinoille alun perin jo viime vuoden lopulla, mutta nykyisellä tahdilla Elop uskoo Nokian saavan markkinoille tämän vuoden aikana vain yhden MeeGo-puhelimen.
Elop esittelee Nokian uutta suuntaa tämän viikon perjantaina, ja viestin perusteella luvassa on suuria muutoksia. Elopin mukaan Nokian tarkoituksena on saada puhelinmarkkinoiden ykköspaikka takaisin, mutta tämän suunnitelman toteuttaminen ei luonnollisesti ole helppoa.

Lue myös nämä
Tägit
Nokia Stephen Elop
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.