Android 2.3.3:ssa parannettu NFC-tuki

Manu Pitkänen
10. helmikuuta, 2011 17:06

Joulukuussa julkaistun Android 2.3 -käyttöjärjestelmän (Gingerbread) yksi suurimpia uudistuksia edellisiin versioihin verrattuna oli tuki lyhyen kantomatkan etätunnistukselle eli NFC-tekniikalle (Near Field Communication). Eilen julkaistu Android 2.3.3 -päivitys laajentaa alkuperäisen Gingerbread-käyttöjärjestelmän NFC-tukea.
Android 2.3 mahdolisti älypuhelimen käyttämisen NFC-lukulaitteena, jolloin puhelimella pystyi lukemaan NFC-tageihin tallennettua tietoa. Nyt julkaistu 2.3.3-päivitys tuo NFC-tekniikan mahdollistamat kaikki ominaisuudet Androidiin. Android 2.3.3:n avulla NFC-tagiin voidaan kirjoittaa uutta tietoa pelkän lukemisen lisäksi.
Päivityksen ansiosta NFC-tuellisten laitteiden välinen tiedonsiirto on myös mahdollista. Vaikka NFC:n avulla voi siirtää tietoa hitaammin kuin Bluetoothin kautta, niin NFC-laitteet tunnistavat toisensa sekunnin murto-osissa. Bluetooth-tekniikan haittapuolena on laiteparien muodostamisen hitaus.
NFC-tekniikan uskotaan yleistyvän nopeasti tänä vuonna. Markkinoilla on jo muutama NFC-tuellinen puhelin, kuten Nokian C7-00 ja Googlen Nexus S. Nokia lupaili viime kesänä, että kaikista sen vuonna 2011 julkaistavista malleista löytyy NFC-siru.

Lue myös nämä
Tägit
NFC Android 2.3
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.