MeeGo:n julkaisusuunnitelma päivittyi

Teemu Laitila
10. helmikuuta, 2011 14:32

Nokian ja Intelin yhteisen MeeGo-projektin kotisivuille on päivitetty käyttöjärjestelmän tulevien versioiden julkaisuaikataulu. Käyttöjärjestelmän ensimmäinen laajempaan käyttöön ajateltu versio 1.2 on tulossa aiemman aikataulun mukaan huhtikuun aikana. Jos Nokia julkaisee joko huomenna Lontoossa tai viimeistään MWC-mesuilla ensi viikon alussa MeeGo-puhelimen, saapunee se aikanaan markkinoille 1.2 versiolla varustettuna.
MeeGon kehitys on jaettu varsinaiseen käyttöjärjestelmän ydintoimintoihin sekä User Experience -nimellä kutsuttuihin eri laitteille suunnattuihin käyttöliittymäkomponentteihin. Kaikki tulevat MeeGo-laitteet perustuvat samaan MeeGo Core -ytimeen, mutta järjestelmän ulkoasu vaihtelee sekä laitetyypin että tähän asti nähdyn perusteella myös valmistajan mukaan.
Tulevaisuudessa MeeGo:sta aiotaan julkaista uusi versio kuuden kuukauden välein eli versio 1.3 on näillä näkymin tulossa lokakuun aikana. Tiukka julkaisuaikataulu on käyttäjien kannalta hyvä asia, kunhan päivitykset saadaan jakeluun kaikille käyttäjille ja laitteille ilman pitkiä viivytyksiä.
Myös Google on pitänyt kiirettä uusien Android-versioiden julkaisussa, mikä on osaltaan syynä nykyisin käytössä olevien versioiden suureen määrään ja yhtiö on ilmoittanut aikovansa siirtyä vuoden mittaiseen julkaisurytmiin. Pelkkänä järjestelmätoimittajana Googlella on kuitenkin heikompi kontrolli laitevalmistajiin, joten ainakin teoriassa Nokia voisi kyetä pitämään eri versiot minimissä.

Lue myös nämä
Tägit
MeeGo
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.