Elop: Nokia tehostaa toimintoja ja vähentää väkeä

Teemu Laitila
11. helmikuuta, 2011 12:53

Nokian toimitusjohtaja Stephen Elop kertoi yhtiön tehostavan toimintojaan kaikilla osa-alueilla, mikä tarkoittaa käytännössä massiivisia henkilöstövähennyksiä. Irtisanomiset tulevat koskemaan Nokian yksiköitä joka puolella maailmaa, myös Suomessa. Elop ei kertonut tarkempia lukuja potkut saavien työntekijöiden määrästä.
Elinkeinoministeri Mauri Pekkarisen mukaan kyseessä on kuitenkin Suomen historian suurin uuden teknologian alaa koskeva rakennemuutos. Arvioiden mukaan kyseessä voivat olla jopa tuhannet työpaikat. Työ- ja elinkeinoministeriö työskentelee yhdessä Nokian kanssa yhtiöstä irtisanottavien uuden urasuunnittelun parissa.
Yksi tehostamiskohteista on Nokian kilpailijoitaan huomattavasti suuremmat tutkimus- ja tuotekehityskustannukset, jonka kuluista osa siirtyy Microsoftin harteille. Symbian-investointien vähentyessä suurimmat vähennykset Suomessa tulevat koskemaan nimenomaan Nokian tuotekehitystä tekeviä paikkakuntia eli Oulua, Tamperetta ja pääkaupunkiseutua.
Elop otti toimittajille tarkoitetussa tilaisuudessa kantaa myös Suomen merkitykseen Nokian kannalta. Aiemmissa huhuissa on mainittu Nokian suunnittelevan "virtuaalista pääkonttoria" lähemmäs toiminnan keskipistettä Yhdysvalloissa, mutta Elop painotti Nokian pysyvän tulevaisuudessakin nimenomaan suomalaisena yrityksenä.
Elopin mukaan huolimatta siitä, että tulevat irtisanomiset koskettavat myös Suomen yksiköitä, niillä varmistetaan Nokian menestys myös tulevaisuudessa, mikä on tärkein tekijä Suomen kannalta pitkässä juoksussa.

Lue myös nämä
Tägit
Nokia
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.