Intel pettyi Nokian päätökseen - MeeGon kehitys jatkuu

Kaarlo Räihä
11. helmikuuta, 2011 21:57

Nokian ja Microsoftin tämänpäiväinen ilmoitus uudesta yhteistyöstä ei ole juuri kerännyt kiitosta, ja osakkeenomistajien lisäksi myös suoritinjätti Intel on pettynyt tilanteeseen. Intelille Nokian päätös Windows Phone 7 -ohjelmistoalustaan siirtymisestä ei ole mieluisa, sillä Nokia on ollut osapuolten välisen MeeGo-alustan suuri tukija.
Intel julkaisi asiasta lyhyen tiedotteen, jossa se toteaa MeeGon kehityksen jatkuvan ainakin sen toimesta, ja myös Nokian tuki on edelleen tervetullutta. Intel ei ole myöskään vähentämässä MeeGon kehitykseen suunnattavia resursseja, vaan se on edelleen samassa kategoriassa kuin Windows- ja Android-järjestelmät.
Intel painottaa tiedotteessaan, ettei MeeGo ole pelkkä matkapuhelimille suunnattu ohjelmistoalusta, vaan se toimii muissakin laitteissa, kuten tableteissa, kannettavissa tietokoneissa ja autojen älyjärjestelmissä. Suoritinjätin mukaan yrityksen komponenteilla varustettuja MeeGo-puhelimia on kuitenkin tulossa markkinoille vielä tämän vuoden aikana, joten MeeGo-puhelinta kaipaavat tahot eivät jää yksin.
Tarkempia tietoja Intel ei kuitenkaan kertonut tulevista laitteista, mutta MeeGo-puhelimia voidaan nähdä jo maanantaina, kun Mobile World Congress -tapahtuma käynnistyy.

Lue myös nämä
Tägit
Nokia Microsoft MeeGo
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.