Microsoft höllää Windows Phonen tiukkoja laitevaatimuksia

Teemu Laitila
11. helmikuuta, 2011 13:30

Microsoftin ja Nokian aikeet tuoda Windows Phone -käyttöjärjestelmä koko kansan ulottuville tarkoittavat käytännössä Microsoftin tähän asti tiukkojen laitteistovaatimusten löysäämistä. Tiukat vaatimukset ovat johtaneet Windows Phone -puhelinten sijoittumiseen älypuhelinten kalliimpaan päähän, mikä on osaltaan hidastanut alustan yleistymistä. Toisaalta tehokkailla laitteilla on varmistettu käyttöjärjestelmän sulava toiminta.
Nokia ei vahvistanut lehdistötilaisuudessa ensimmäisten Microsoftin käyttöjärjestelmällä varustettujen puhelinmallien aikataulua, mutta julkistuksia voidaan odottaa Nokian tulevana sunnuntaina pitämässä lehdistötilaisuudessa Barcelonassa.

Osa tätä uniikkia yhteistyötä on se, että Nokia auttaa Microsoftia siirtymään alemmas halvempiin hintaluokkiin
Stephen Elop

Tähän asti julkaistuista Windows Phone -laitteista on pitänyt löytyä vähintään 1 GHz:n taajudella toimiva prosessori, neljää kosketuspistettä tukeva 800x400 pikselin kokoinen näyttö, 256 megatavua muistia ja 8 gigatavua tallennustilaa. Kaikki mallit myös sisältävät 5 megapikselin kameran LED-salamalla sekä FM-radion.
Ominaisuuksista on kuitenkin pakko karsia, jos laitteet halutaan saada yleistymään laajempaa käyttäjäkuntaa kiinnostavassa keskihintaisten laitteiden sarjassa.

Lue myös nämä
Tägit
Windows Phone 7
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.