MWC: Sony Ericsson esitteli kolme Android-puhelinta

Kaarlo Räihä
14. helmikuuta, 2011 8:31

Mobile World Congress -tapahtuman ensimmäiset lehdistötilaisuudet järjestettiin eilen, ja omassa tapahtumassaan uusia tuotteita esitteli Sony Ericsson, jonka tarjonta kasvaa kolmella Android-puhelimella (kaikissa Gingerbread).
Ensimmäinen esitelty uutuuspuhelin oli Xperia Pro, joka on esiinliukuvalla QWERTY-näppäimistöllä (taustavalaistu näppäimistö) varustettu malli. Puhelin on suunnattu liike-elämän tarpeisiin, ja tarjolla on mm. Office Suite Pro -sovelluspaketti yleisimpien dokumenttiformaattien katselua ja muokkausta varten.
Tekniikan osalta puhelin tarjoaa Bravia-leiman saaneen 3,7 tuuman kosketusnäytön (resoluutio 854x480), gigahertsin kellotaajuudella toimivan Snapdragon-suorittimen, 8 megapikselin kameran takana (Exmor R -kenno ja LED-salama) ja 2 megapikselin kameran edessä sekä HDMI-liitännän.
Kokoa Prolla on 120x57x13,5 mm ja painoa 140 grammaa. Värivaihtoehdot ovat hopea, punainen ja musta. Myyntiin Pro tulee kesällä, mutta sen suositushintaa ei vielä paljastettu.


Toinen esitelty puhelin oli puolestaan Xperia Neo, joka on käytännössä tekniikan osalta Pro ilman näppäimistöä. Puhelin sisältää siis saman suorittimen, näytön ja kamerat kuin Pro, ja myös HDMI-liitäntä on pysynyt mukana.
Neon fyysiset mitat ovat 116x57x13 mm ja painoa on 126 grammaa. Värivaihtoehdot ovat sininen, punainen ja hopea. Myyntiin Neo tulee ensi kuussa.


SE:n kolmas esillä ollut puhelin oli odotettu Xperia Play, joka yhdistää kosketusnäyttöpuhelimen ja käsikonsolin samoihin kuoriin. Play sisältää 4 tuuman kosketusnäytön (resoluutio 854x480), gigahertsin kellotaajuudella toimivan Snapdragon-suorittimen, Adreno-grafiikkapiirin (peleihin luvataan 60 FPS -ruudunpäivitysnopeutta), 5,1 megapikselin kameran (LED-salama) ja esiinliukuvan peliohjaimen.
Pelit asennetaan verkkoyhteyden ylitse puhelimen muistikortille (paketissa mukana 8 gigatavun microSD-muistikortti) ja pelejä laitteelle kehittää tällä hetkellä 20 pelitaloa (mm. EA ja PopCap). Uusien pelien lisäksi luvassa on tunnetuimpien PlayStation-pelien uudelleenjulkaisuja. Peliaikaa yhdellä latauksella luvataan noin 5,5 tuntia.
Kokoa laitteella on 119x62x16 mm ja painoa 175 grammaa. Värivaihtoehtoina ovat musta ja valkoinen. Myyntiin laite tulee keväällä, ja markkinoille tulevat sekä GSM- että CDMA-versiot puhelimesta.

Alla mm. FIFA- ja Sims-pelejä Play-puhelimessa esittelevä mainosvideo sekä Engadget-sivuston testivideo laitteesta

Lue myös nämä
Tägit
Sony Ericsson Xperia Pro Sony Ericsson Xperia Play Sony Ericsson Xperia Neo
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.