Qualcomm julkisti 2.5 gigahertsin mobiilisuorittimen

Matti Robinson
14. helmikuuta, 2011 12:14

Suoritinvalmistaja Qualcomm on julkistanut Mobile World Congress -messuilla uudet Snapdragon-suorittimet. Krait-koodinimellä kutsuttu prosessoriarkkitehtuuri mahdollistaa Snapdragon-piirisarjoihin moniytimiset, jopa 2.5 gigahertsin suorittimet.
Krait-piirejä tulee markkinoille yhdellä, kahdella ja neljällä ytimellä. Qualcomm kertoo, että suorittimilla saavutetaan parhaillaan jopa 150 prosentin tehonkasvu ja 65 prosenttia pienempi virrankulutus markkinoilla oleviin ARM-suorittimiin verrattuna. Jokainen uuden piirisarjan malleista sisältää tuen WLANille, GPS:lle, Bluetoothille, NFC:lle sekä stereoskopiselle 3D:lle.
Huippumalliin Qualcomm istuttaa lisäksi uuden, neliytimisen Adreno 320 -grafiikkasuorittimen, jonka suorituskyky on yhtiön mukaan noin 15 kertainen alkuperäiseen Adrenoon verrattuna. Adreno 320 sanotaan kykenevän konsolitason peligrafiikkaan ja se tukee 3D-pelejä ja Full HD -tason ulostuloa HDMI-liitännän kautta.
Älypuhelimiin tarkotettu kaksiytiminen MSM8960 saapuu valmistajien käyttöön toisen vuosineljänneksen aikana, mutta uudella yksiytimisellä MSM8930-piirillä ja tablet-tietokoneisiin tarkoitetuilla, neliytimisellä APQ8064-huippumallilla menee ensivuoden alkuun.

Lue myös nämä
Tägit
Mobile World Congress Qualcomm
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.