Yli 80 prosenttia Nokian suomalaisista tuotekehittäjistä löysässä hirressä

Manu Pitkänen
14. helmikuuta, 2011 23:02

Ammattiliitto Pron puheenjohtaja Antti Rinne arvioi Kauppalehdelle, että pahimmassa tapauksessa Nokian tuotekehityksessä työskentelevistä suomalaisista 80 prosenttia eli yli 5000 voi joutua irtisanotuksi Nokian ja Microsoftin yhteistyön vuoksi.
Suomessa työskentelee yhteensä yli 6000 henkeä, jotka tavalla tai toisella ovat mukana Nokian tuotekehityksessä. Nokian lisäksi tuotekehitystä tehdään yhtiön hyväksi Suomessa muun muassa Ixonosilla ja Digialla. Positiivisen ohjeistuksen kuluvalle vuodelle muutama päivä sitten antanut Ixonos on jo joutunut korjaamaan tilinpäätöstiedotettaan. Yhtiö odotti tämän vuoden tuovan hyvää kasvua, mutta Nokian ilmoituksen jälkeen liiketaloudelliset tavoitteet tulevat todennäköisesti jäämään hyvin kauas vuoden 2011 osalta.
Rinne arvioi, että irtisanottavista 1500 tulee olemaan Nokian alihankkijoiden työntekijöitä.
Nokian ja Microsoftin ilmoitettua yhteistyöstä media sai välittömästi tietää, että työ- ja elinkeinoministeriö on ollut ajantasalla yhtiöiden suunnitelmista. Ministeriö on jo aloittanut sopeuttavien toimenpiteiden suunnittelun, jotta irtisanottavat työntekijät saadaan mahdollisimman nopeasti takaisin töihin. Lisäksi mediassa todettiin, että irtisanomiset tulevat olemaan ennennäkemättömän suuret.
Nokia ilmoitti jo viime joulukuussa, että yhtiö irtisanoo 800 työntekijää Suomesta. Nokian toimitusjohtaja Stephen Elop on vakuutanut, että Nokia pysyy suomalaisena. Yhtiön suomalaisjohto pysyi ennallaan viime perjantaina.

Lue myös nämä
Tägit
Nokia
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.