ZTE siirtyy MeeGoon?

Manu Pitkänen
14. helmikuuta, 2011 14:21

Kiinalainen matkapuhelinvalmistaja ZTE kertoi tutkivansa par'aikaa voisiko se ottaa käyttöön omissa puhelimissaan Nokian ja Intelin kehittämän MeeGo-käyttöjärjestelmän. Nokia kertoi viime perjantaina, että sen ensisijainen käyttöjärjestelmä älypuhelimissa tulee olemaan Windows Phone 7. Nokian odotettiin aiemmin valitsevan MeeGon kalliiden älypuhelinten alustaksi.
ZTE:n toimitusjohtaja Lin Qiang kertoi, että yhtiö on jo investoinut MeeGon kehitystyöhön. Qiang kuitenkin totesi, että Android on ollut yhtiön ensisijainen valinta. Todennäköisesti näin tulee jatkossakin olemaan, mutta joka tapauksessa käyttöjärjestelmän avoimuus on ZTE:lle ydinasia.
MeeGosta voi tulla tulevaisuudessa Androidin veroinen tukipilari ZTE:lle, kunhan tutkimus- ja kehitystyö on päässyt kunnnolla vauhtiin. Nokia on panostanut paljon MeeGon kehitykseen ja markkinat odottivat yhtiön painottavan uutta käyttöjärjestelmää tulevissa malleissa. Perjantaina markkinoiden odotukset heittivät kuitenkin pahasti häränpyllyä kun Nokian ja Microsoftin yhteistyö julkistettiin.
Yhtiön mukaan tämä vuosi merkitsee ZTE:lle älypuhelinmarkkinoille tunkeutumista. Siinä se onkin onnistunut alustavasti oikein mallikkaasti, kun muistetaan ZTE Blade -puhelimen suuri suosio. ZTE on menestynyt hyvin Aasiassa ja Afrikassa, mutta sillä ei ole mennyt huonosti Euroopassa tai Pohjois-Amerikassakaan.
Tekikö Nokia sittenkään oikein "hylätessään" MeeGon?

Lue myös nämä
Tägit
MeeGo ZTE
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.