MWC: Gemalto toi Facebook-ominaisuuksia SIM-kortille

Kaarlo Räihä
16. helmikuuta, 2011 8:30

Mobile World Congress -tapahtumassa esiteltiin matkapuhelinten lisäksi myös muita uusia teknisiä ratkaisuja, joista yksi oli Gemalto-yrityksen SIM-kortti, johon oli integroitu Facebook-ominaisuuksia.
Tällaisen SIM-kortin avulla tiettyjä Facebookin toimintoja voi käyttää missä tahansa matkapuhelimessa, joten myös halvemmilla matkapuhelimilla voi hyödyntää Facebookin tarjontaa. SIM-kortilla olevan sovelluksen ansiosta matkapuhelimilla voi tarkistaa esim. Facebook-viestejä ja ystävien kirjoittamia status-päivityksiä.
Teknisesti SIM-kortin ja Facebookin välinen kommunikointi on toteutettu tekstiviesteillä, joten puhelimesta ei tarvitse löytyä datapakettia Facebook-ominaisuukia varten. SIM-kortti myös käsittelee nämä viestit itse, joten kuluttajille ei tule ylimääräistä työtä näistä tekstiviesteistä.
Kyseiset SIM-kortit ovat todennäköisesti suunnattu kehittyville markkina-alueille, joissa datapakettien kalliit hinnat ja huonot yhteysnopeudet rajoittavat Facebookin käyttöä puhelimilla. Tarkempia markkina-alueita tai mahdollisia lanseerausaikatauluja ei kuitenkaan vielä paljastettu.
Gemalto ja Facebook kehittivät SIM-kortin yhteistyössä, joten molemmista yrityksistä löytyy ainakin uskoa idean toimivuuteen.

Lue myös nämä
Tägit
Facebook
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.