Nokia odottelee Windows Phonen Mango-päivitystä

Manu Pitkänen
16. helmikuuta, 2011 20:14

Nokian tiedetään kehittelevän jo Microsoftin kanssa ensimmäistä Windows Phone -alustaan perustuvaan puhelinta. Puhelimen ulkonäkökin on jo tiedossa. Sen julkaisuajankohta on ollut kuitenkin hämärän peitossa. Nokian toimitusjohtaja Stephen Elop kertoi alkuviikosti, ettei itsekään tiedä ennen kuin muutaman kuukauden kuluttua koska puhelin julkaistaan.
TechRadar-sivuston lähteiden mukaan Nokia odottelee Windows Phone -käyttöjärjestelmän isoa Mango-päivitystä ennen kuin julkaisee puhelimensa. Mango päivittää alustan versionumeron 7.0:sta 7.5:een. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, ettei Windows-nokialaista tulla näkemään kaupan hyllyillä ainakaan ennen lokakuuta. TechRadar huomioi, että Nokia on ollut itse hyvin tarkka, ettei mainitse julkaisevansa Windows Phone 7 -puhelinta. Tälle on ollut syynsä, sillä matkapuhelinjätin ei ole ollut edes tarkoitus julkaista siihen perustuvaa puhelinta.
Kerroimme jo aiemmin Mango-päivityksen tuomista uusista ominaisuuksista. Luvassa on laaja moniajotuki, laajempi muokattavuus ja HTML5-tuki. Windows Phone -alustaan perustuvia Nokia-matkapuhelinmalleja tulee saataville laajempi kirjo vuonna 2012. Microsoftin on tarkoitus julkaista samana vuonna käyttöjärjestelmästä 8-versio.

Lue myös nämä
Tägit
Nokia Windows Phone
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.