Tuleva Android yhdistää puhelin- ja tablet-versiot

Manu Pitkänen
16. helmikuuta, 2011 10:15

Barcelonassa järjestettävillä MWC-messuilla puhunut Googlen entinen toimitusjohtaja Eric Schmidt kertoi, että vastaisuudessa Androidin tablet- ja puhelinversiot kehittyvät rintarinnan. Schmidt kertoi myös, että Google pyrkii Androidissa puolen vuoden mittaiseen päivityssykliin.
Google kehitti Honeycombin (Android 3.0) poikkeuksellisesti tablet-tietokoneita silmällä pitäen ja kehitti älypuhelimille tarkoitettua Gingerbreadia omana haarana (Android 2.3 -> 2.4). Schmidtin sanojen mukaan haarautuminen oli vain väliaikainen ratkaisu, joten tulevaisuudessa sama Android toimii sekä älypuhelimissa että tableteissa. Yhdistyminen tapahtuu jo seuraavassa versiossa. Tulevan Android-version koodinimi on Ice Cream Sandwich, joka kuvaa hyvin kehityshaarojen yhdistymistä.
Kehityshaarojen yhdistymistä saattoi jo ennakoida tammikuun puolivälissä, jolloin Androidin kehitystä valvova Andy Rubin lipsautti tulevan Androidin koodinimen julkisuuteen. Vaikka Schmidtin puheenvuoro ei ollutkaan virallinen vahvistus, niin hänen käyttämät sanat eivät jätä mitään jossittelun varaan.
Samassa haastattelussa Schmidt lupasi, että Chrome OS -käyttöjärjestelmään perustuvia laitteita alkaa ilmestyä markkinoille tämän kevään aikana.

Lue myös nämä
Tägit
Android
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.