Open Sourcea ei sallita Windows Phone 7 Marketplacella

Kaarlo Räihä
17. helmikuuta, 2011 17:19

Microsoft ei ole yrityksenä juuri kerännyt positiivisia kehuja avoimen lähdekoodin tukijoilta. Nyt Microsoftin mollaaminen on jälleen jatkunut, kun julki tulleet Windows Phone 7 Marketplacen jakeluehdot kertovat Microsoftin boikotoivan avoimen lähdekoodin tuotteita.
Microsoftin suunnalta tuleva viesti asian tiimoilta on hyvin selvä. Esim. GPLv3-, LGPLv3- tai Affero GPLv3 -lisenssin alle kuuluvaa sisältöä ei saa laittaa mukaan Windows Phone 7 Marketplacen kautta jaettaviin sovelluspaketteihin. Myös monet muut avoimen lähdekoodin lisenssit eivät ole yhteensopivia kauppapaikan kanssa, joten näiden lisenssien alla jaettavaa koodia tai muuta sisältöä ei nähdä kauppapaikalla.
Suurista sovelluskaupoista myös Applen App Storen jakeluehdot ovat ristiriidassa useiden avoimen lähdekoodin lisenssiehtojen kanssa, joten Windows Phone 7 Marketplace ei ole ainoa avoimen lähdekoodin jakelua rajoittava kauppapaikka.
Koska Windows Phone 7 Marketplace on Windows Phone 7 -puhelinten ainoa virallinen sovellusten asennuspaikka, joutuvat puhelimen omistajat ikävään tilanteeseen mikäli he haluaisivat puhelimeensa esim. Linuxista tuttuja työkaluja. Tällä hetkellä ei ole tietoa siitä, että koskeeko sama rajoitus myös puhelinvalmistajia vai rajoitetaanko ehdoilla vain ulkopuolisia sovelluskehittäjiä.

Lue myös nämä
Tägit
Windows Phone 7 Windows Phone 7 Marketplace
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.