Nokia hävisi pantenttikiistan IPComia vastaan Saksassa

Manu Pitkänen
18. helmikuuta, 2011 14:10

Nokian ja IPComin välinen vuosia kestänyt käräjöinti sai tänään osittaisen päätöksen, kun saksalainen oikeusistuin katsoi Nokian käyttäneen luvatta IPComin patentoimia ratkaisuja puhelimissaan. Nokia on jo kertonut valittavansa tuomiosta.
Nokian ja IPComin välinen pantettikiista liittyy tapaan jolla Nokian puhelimet liittyvät matkapuhelinverkkoon. IPComin tulkinnan mukaan Nokian on vedettävä kaikki puhelimet pois myynnistä Saksassa jos se voittaa kiistan. Nokia ei ole tässäkään asiassa IPComin kanssa samaa mieltä, mutta on jo ennakkoon poistanut kiistana olevan ominaisuuden puhelimista. Käytännössä tuomio ei siis vaikuta Nokian liiketoimintaan.

Uskomme, että patentti on mitätön ja työskentelemme osoittaaksemme tämän. IPComin patenttirikkomussyytökset ovat aggressiivinen taktiikka, jolla IPCom yrittää painostaa Nokiaa suostumaan syrjiviin ja epärealistisiin lisensiointiehtoihin.
Nokian viestintä

Jo aiemmin oikeusistuin on todennut IPComin patentin pitävyyden, mutta se ei ole halunnut antaa lopullista tuomiota koska Nokia ja HTC pyysivät lisäaikaa. IPCom ja Nokia ovat käyneet patenttikiistaa myös Britannian oikeussaleissa, missä Nokia selviytyi voittajana.

Lue myös nämä
Tägit
Nokia IPCom
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.