Android-valmistajat liian tekniikkakeskeisiä

Teemu Laitila
21. helmikuuta, 2011 13:54

INQ-yhtiön perustaja ja toimitusjohtaja Frank Meehan kritisoi kovin sanoin monien Android-valmistajien liiallista keskittymistä puhelimen sisuskaluihin käyttökokemuksen sijaan. Mashable-sivuston haastatteleman Meehanin mukaan valmistajien tulisi keskittyä vähemmän teknisistä yksityiskohdista kiinnostuneisiin aina uusimpia laitteita ostaviin nörtteihin ja panostaa peruskäyttäjän käyttökokemuksen parantamiseen ohjelmistopuolella.
Meehanin johtama INQ julkaisi juuri ensimmäisen epävirallisen Facebook-puhelimen, jossa yhteisöpalvelun toiminnallisuus on leivottu käyttöjärjestelmän sisään aiempaa tehokkaammin. Huolimatta Meehanin Android-kritiikistä, myös INQ Cloud käyttää Androidia. Liiasta tekniikkakeskeisyydestä Cloudia ei voi kuitenkaan syyttää, sillä konepellin alta löytyy vain 600 MHz prosessori ja sisäänrakennettu tallennuskapasiteettikin lähtee 4 megatavusta halvimmissa malleissa.

Jos katselet ympärillesi missä tahansa yökerhossa ympäri maailmaa, näteimmillä tytöillä on aina iPhone tai Blackberry.
Frank Meehan, INQ

Android-valmistajia kritisoidessaan Meehan ylistää Applea sen keskittymisestä kokonaisvaltaiseen käyttökokemukseen. Meehanin mukaan Applen julkistusten jälkeen muut valmistajat vetävät puolet suunnitelmistaan uusiksi ja ryhtyvät kiireellä kopioimaan Applen uusimpia käyttöliittymäinnovaatioita.
Millaisia ovat Puhelinvertailua lukevien kauniimman sukupuolen edustajien puhelimet? Entä uskaltaisiko vähemmän tekniselle tyttöystävälle ostaa uusimman Android-puhelimen?

Lue myös nämä
Tägit
Android
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.