Android Marketin liikevaihto edelleen vaatimaton

Teemu Laitila
22. helmikuuta, 2011 13:15

Englantilaisen tutkimusyhtiö IHS:n lukujen mukaan Android Marketin liikevaihto jäi viime vuoden aikana vaatimattomalle tasolle, huolimatta huimista yli 800 prosentin kasvulukemista. Isoja prosentteja selittää Android Marketin vieläkin vaatimattomampi lähtötaso toissavuoden aikana. Applen AppStoren liikevaihto sen sijaan oli lähes kaksikymmenkertainen Android Markettiin verrattuna.
IHS:n taulukosta käy ilmi, että Android Marketin liikevaihto vuonna 2010 oli 102 miljoonaa dollaria. Se riitti vasta neljänteen sijaan ja ohi menivät niin Nokian Ovi Store kuin RIM:n BlackBerry App World. Ylivoimaista johtoasemaa 1,7 miljardin dollarin myynnillä piti AppStore.
Vaikka Android-laitteita myydään maailmalla enemmän kuin Applen iOS-laitteita, suurempi laitekanta ei näy suoraan Android Marketin myyntiluvuissa. Suurin syy liikevaihtojen eroissa lienee Googlen ja Applen erilaiset ansaintamallit. Mainoksista päätulonsa saavana yhtiönä Google on painottanut mainosrahoitteisuutta sovellusten kehittäjien ansaintamallina, kun taas Applen AppStoressa maksulliset sovellukset ovat kehittäjien pääasiallinen tulonlähde.
Huolimatta monien Android-sovellusten ilmaisuudesta suomalainen Angry Birds -pelistään tuttu pelitalo Rovio on osaltaan todistanut myös mainosrahoitteisuuden olevan varteenotettava vaihtoehto, sillä tietojen mukaan Rovio tienaa noin miljoona dollaria kuukaudessa pelkästään Angry Birdgsin mainoksilla.

Lue myös nämä
Tägit
Google Play
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.