Androidille käännetty Qt-ympäristö sai ensimmäisen julkaisun

Kaarlo Räihä
22. helmikuuta, 2011 8:26

Qt-ympäristön siirtäminen Android-ohjelmistoalustalle on nyt askeleen lähempänä maalia, sillä asian tiimoilla työskentelevät kehittäjät ovat julkaisseet nyt Necessitas-kehityspaketin, joka mahdollistaa Qt-ohjelmien kääntämisen Android-yhteensopiviksi.
Necessitas pitää sisällään Android-laitteille suunnatut kirjastot, Qt-ympäristön ohjeineen sekä Android-tuen sisältävän Qt Creator -ohjelmiston. Näiden avulla sovelluskehittäjät voivat siirtää Qt-ohjelmansa myös Android-laitteille.
Koska kyseessä on harrastelijavoimin toteutetun projektin Alpha-julkaisu, ei Necessitas vastaa toimivuuden osalta vaikkapa Nokian laitteille suunnattua Qt-ympäristöä, joten esim. OpenGL-rajapintaa hyödyntävät Qt-ohjelmat eivät vielä toimi Androidissa. Qt Creatorin osalta asiat tuntuvat kuitenkin olevan jo nyt hyvin kohdillaan, ja monet debug-ominaisuudet toimivat mallikkaasti Android-emulaattorin kanssa.
Alla Necessitasin toimintaa esittelevä video (VAROITUS, videon alussa näkyy työpaikoille ja perheen pienemmille soveltumatonta kuvamateriaalia!)

Lue myös nämä
Tägit
Android Qt
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.