Nokian ensimmäinen MeeGo-puhelin on "N950"

Manu Pitkänen
23. helmikuuta, 2011 9:33

Nokian teknologiajohtaja Rich Green kertoi viime viikolla järjestetyillä MWC-messuilla Barcelonassa kehittäjille, että Nokia aikoo julkaista ensimmäisen MeeGo-puhelimen tänä vuonna. Green kertoi puhelimen nimen olevan "N950", eli se ikään kuin jatkaa N900:n ja Maemon aloittamaa linjaa.
Green ei esitellyt puhelimen tietoja kovin tarkasti, joten sen tekniset ominaisuudet ovat vielä kysymysmerkki. Ulkonäöstä tai muotoilustakaan ei tiedetä myöskään vielä mitään, joten puhelimessa voi olla N900:n tapaisesti liukuva QWERTY-näppäimistö tai sitten sitä ohjataan kokonaan kosketusnäytön avulla. Green kuitenkin vinkkasi, että puhelimen kehitystyöhön on uhrattu paljon aikaa ja vaikeitakin ongelmia on saatu ratkaistua. Hän lisäsi vielä, että puhelimessa on erittäin mielenkiintoinen käyttöliittymä ja hyvin eleganttia rautaa.
Greenin mukaan "N950" ja MeeGo tulevat olemaan puhtaasti kehitysalustoja, joilla kokeillaan uusimpia ominaisuuksia ja selvitetään mitkä ovat lisäkehitystyön arvoisia ominaisuuksia. Tavallisten kuluttajien käyttöön niitä ei ole tarkoitettu.

Lue myös nämä
Tägit
MeeGo Nokia N950
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.