Firefox Mobile 4 beta 5 keskittyy nopeuteen ja vakauteen

Teemu Laitila
24. helmikuuta, 2011 18:42

Mozilla on julkaissut uuden beta-version Android- ja Maemo-laitteille tarkoitetusta Firefox Mobile -selaimestaan. Järjestyksessä viides testiversio ei sisällä enää varsinaisia uusia ominaisuuksia, vaan kehittäjät ovat keskittyneet lähinnä parantamaan selaimen suorituskykyä.
Uuden version julkaisutiedoissa kerrotaan parannuksia tapahtuneen käynnistysajoissa aiempiin beta-versioihin verrattuna, joka oli suurin yksittäinen käyttäjien toive beta3-version osalta. Parannusta on tapahtunut myös sivunlatausnopeudessa, sivun vierityksen ja renderöinnin pitäisi sujua paremmin ja lisää nopeutta on puristettu myös JavaScript-moottorista.
Tulevissa versioissa pyritään pienentämään muistin- ja prosessoritehon kulutusta vielä lisää. Erityisenä kehityskohteena mainitaan Firefox Sync -laajennuksen käyttö, joka saattaa varsinkin suurten työpöytäprofiilin kohdalla aiheuttaa hidastelua.
Android 2.2 -versiolla tai uudemmalla varustetut puhelimet osaavat nyt siirtää mukanaan myös käyttäjäprofiilin tiedot kun sovellus siirrettään puhelimen muistista SD-kortille. Lisäksi mukana on läjä pienempiä korjauksia.
Firefox Mobile 4 beta 5 on ladattavissa Mozillan sivuilta.

Lue myös nämä
Tägit
Firefox Mobile
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.