Microsoft sallii työntekijöilleen softakehityksen omiin nimiin

Teemu Laitila
28. helmikuuta, 2011 13:31

Microsoft on ottanut käyttöön lisää keinoja joilla se yrittää vauhdittaa mielenkiintoisten sovellusten syntymistä Windows Phone -älypuhelinalustalle. New York Times -lehden mukaan yhtiö on päättänyt höllätä työsopimustensa kohtaa, jonka mukaan kaikki työntekijöiden sekä työssä että vapaa-ajalla luoma aineeton omaisuus ja sen mahdolliset tuotot kuuluvat yhtiölle.
Microsoft kannustaa nyt työntekijöitään käyttämään vapaa-aikansa Windows Phone 7 -sovellusten kehittämiseen. Kannustimena on työntekijän mahdollisuus pitää oikeudet sovellukseen itsellään sekä saada 70% menestyneen sovelluksen tuotosta itselleen.
Kääntöpuolena taas vähemmän suosittu sovellus on riski lähinnä kehittäjälle itselleen, verrattuna esimerkiksi Googlen insinööreilleen tarjoamaan mahdollisuuteen, jossa työntekijät voivat käyttää 20% palkallisesta työajasta omiin projekteihin.
Mahdollisuus lisätulojen tienaamiseen on kuitenkin ottanut tuulta alleen Microsoftilaisten keskuudessa ja jo yli 3000 työntekijää on rekisteröitynyt kehittämään WP7-sovelluksia. Projektin tuloksena on tähän mennessä julkaistu noin 850 uutta ohjelmaa.

Lue myös nämä
Tägit
Microsoft Windows Phone
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.