Arvio: Nokian kilpailijat kiinnostuneita MeeGosta

Manu Pitkänen
1. maaliskuuta, 2011 13:23

Matkapuhelinyhtiö Nokian ja teknologiajätti Intelin yhdessä kehittämä MeeGo-käyttöjärjestelmä voisi kiinnostaa teknologiakonsultti Chetan Sharman mukaan Nokian suurimpia kilpailijoita.
Nokia käytännössä hylkäsi kehittämänsä MeeGo-mobiilialustan muutama viikko sitten, kun yhtiö ilmoitti ottavansa ensisijaiseksi älypuhelinalustaksi Microsoftin kehittämän Windows Phonen. Pian ilmoituksen jälkeen kiinalainen puhelinvalmistaja ZTE kertoi tutkivansa voisiko se käyttää tulevissa puhelimissaan MeeGoa. Sharmanin mukaan myös muut Nokian suurimmat kilpailijat, kuten Samsung, LG ja Motorola, voisivat olla kiinnostuneita alustasta. Virallista tietoa tai edes huhuja yhtiöiden kiinnostuksesta ei ole kuitenkaan tullut julkisuuteen.
Sharma kuitenkin huomauttaa, että uuden "ekosysteemin" luominen erittäin vaativa ja raskas projekti, joten päätös MeeGoon siirtymisestä pitää yhtiöissä tehdä harkiten. Juuri tästä syystä Nokiakin ilmoitti luopuvansa MeeGosta. Toimivan tuotteen markkinoille tuominen olisi kestänyt liian kauan ja Nokia näki Windows Phonen nopeampana vaihtoehtona päästä mukaan älypuhelinmarkkinoiden ytimeen. Nokia on kuitenkin kertonut, että yhtiöltä on tulossa MeeGo-pohjainen puhelin tämän vuoden aikana, mutta sen pitemmälle alustan tulevaisuudesta Nokian puhelimissa ei tiedetä.

Lue myös nämä
Tägit
Nokia LG Samsung Motorola Intel MeeGo ZTE
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.