Apple julkisti jatkoa iPadille

Matti Robinson
2. maaliskuuta, 2011 21:07

Apple on julkistanut iPad 2 -taulutietokoneen. Laite muistuttaa ensimmäistä iPadiä kovasti, mutta tuo mukanaan useita uusia ominaisuuksia. Samalla Apple on ohentanut laitetta merkittävästi -- uusi iPad 2 on 8,8 millimetrin paksuudellaan yli kolmanneksen ensimmäisen sukupolven laitetta ohuempi.
Apple iPad 2:n tärkeimmät uudistukset koskevat prosessoreita. Uuden iPadin tuplaytiminen A5-suoritin on yhtiön mukaan peräti kaksi kertaa aiempaa nopeampi. Tabletin kakkosversiosta löytyvät lisäksi monta kertaa aiempaa nopeampi grafiikkasuoritin, kaksi kameraa ja adapterin avulla myös HDMI-liitäntä. Yhtiön mukaan suorittimien virrankulutus on aikaisemman iPadin tasolla huolimatta suuresta nopeuserosta.
iPad 2 tulee myyntiin vielä tämän kuun aikana. Toimitukset aloitetaan 11. maaliskuuta, jolloin julkaistaan myös iOS:n uusi 4.3-versio. Taulutietokone saapuu sekä WiFi että WiFi + 3G -versioina, ja 16, 32 tai 64 gigan flash-muistilla varustettuna. Hinnat alkavat 499 dollarista ja päättyvät huippumallin 829 dollariin.
Laitteella on kokoa 241.2 x 185.7 x 8.8 mm ja painoa versiosta riippuen hieman yli 600 grammaa.

Lue myös nämä
Tägit
Apple iPad 2
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.