Google poisti Android Marketista nämä haittasovellukset

Kaarlo Räihä
2. maaliskuuta, 2011 11:17

Haittaohjelmien levittäminen Androidilla varustettuihin älypuhelimiin tuntuu olevan kuuma juttu rikollisten keskuudessa, ja nyt Google on poistanut Android Marketista yli 20 sovellusta, joihin oli lisätty haitallista koodia.
Kaikki näiden sovellusten taustalla oli yksi myournet-nimen taakse piiloutunut taho, joka oli muokannut olemassa olevia Android-sovelluksia lisäämällä niihin kuluttajan kannalta ikävää ohjelmakoodia, ja laittanut ne sitten jakeluun Android Marketin kautta. Kun Google sai asiasta vihiä, poisti se kaikki nämä sovellukset kauppapaikalta sekä puhelimista ja antoi porttikiellon sovellukset kauppapaikalle laittaneelle taholle.
Haittakoodilla varustetut sovellukset mm. keräsivät puhelimen IMEI-tiedot ja lähettivät ne eteenpäin. Lisäksi nämä sovellukset olivat varustettu ominaisuudella, joka olisi mahdollistanut muiden sovellusten etäasennuksen puhelimeen. Täten rikolliset olisivat voineet tarvittaessa käyttää saastuneita puhelimia mm. DDoS-palvelunestohyökkäyksiin.
Tietoturvayhtiö Lookoutin mukaan myös Kingmall2010- ja we20090202-nimien taakse piiloutunut tahot ovat harrastanee vastaavaa toimintaa, ja yhteensä saastuneita sovelluksia on ollut jaossa kymmenittäin.
Alla lista poistetuista sovelluksista

Lue myös nämä
Tägit
Google Play
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.