Maailman suurin operaattori: Nokian ja Microsoftin yhteistyö hyväksi alalle

Teemu Laitila
2. maaliskuuta, 2011 15:46

Liikevaihdoltaan mitattuna maailman suurimman mobiilioperaattorin Vodafonen toimitusjohtaja toivoo Nokian ja Microsoftin yhteistyön tuovan alallle piristystä ja lisää kilpailua. Uutispalvelu IDG:lle puhunut toimitusjohtaja Jan Geldmacher kertoo yhtiön odottavan Nokialta ja Microsoftilta kilpailukykyisiä tuotteita hidastamaan Applen ja Androidin hallitsevaa asemaa.
Vodafone näkee matkapuhelinalalla kuitenkin Applen, Googlen sekä Nokia-Microsoft-liiton lisäksi neljännenkin vakavasti otettavan pelaajan, vaikka Nokian toimitusjohtaja Stephen Elop on ehkä tarkoituksellisesti jättänyt Amerikkalaisen RIM:n kokonaan huomioimatta puhuessaan ekosysteemien taistelusta kolmen hevosen kisana.

Apple dominoi markkinoita tällä hetkellä, mutta Andoid saavuttaa sen johtoasemaa kovaa vauhtia. RIM on erittäin tärkeä pelaaja yritysmaailmassa ja uskomme Nokian ja Microsoftin tarjoaman neljännen käyttöjärjestelmän oleva positiivinen asia koko alan kannalta.
Jon Geldmacher, Vodafonen toimitusjohtaja

Operaattoreiden tuki tulee olemaan erittäin tärkeä tekijä Nokian ja Microsoftin uuden ekosysteemin onnistumisen kannalta. Erityisesti Amerikan markkinoilla suuri osa puhelimista myydään operaattoreiden kautta ja niiden omilla kustomoinneilla höystettynä.

Lue myös nämä
Tägit
Nokia Microsoft Vodafone
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.