Nokia julkaisee MeeGon kehittäjäversion N900:lle

Manu Pitkänen
7. maaliskuuta, 2011 13:06

Nokian tuotepäälikkö Jukka Eklund kertoi Meego-dev-sähköpostilistalla, että Nokia antaa tukensa N900-älypuhelimelle tarkoitetun MeeGo-käyttöjärjestelmän kehitykseen. Kehitettävä käyttöjärjestelmä on niin sanottu Developer Edition, joten tavallisen puhelimenkäyttäjän ei kannata asentaa sitä N900:aan.
N900-puhelimelle tarkoitettua MeeGo-käyttöjärjestelmää on jo aiemmin kehittänyt N900 Hardware Adoption Team, jonka tueksi Nokia on nyt virallisesti lähtenyt. Nokian tarkoitus kehittää N900:sta kunnollinen kehitysalusta myös MeeGolle. N900:lle tarkoitetussa MeeGossa toimii kaikki perusominaisuudet puhelinsoitoista ja tekstiviesteistä netin selaamiseen. Kehitysversio perustuu MeeGo 1.2:een, mutta Eklundin mukaan joitain ominaisuuksia voidaan joutua jättämään pois, jotta toisten ominaisuuksien täydelliseksi hiomiseen olisi paremmin aikaa. Nokia julkaiseen myöhemmin tänä vuonna MeeGo-puhelimen, jota voidaan pitää Nokia-pomo Rich Greenin mukaan N900:n perillisenä ("N950").
Käyttöjärjestelmän kehityksen edistymistä voi seurata MeeGon wikisivuilla. Eklundin sähköpostilistalle lähettämän viestin voi lukea My N900 Diary -blogista.

Lue myös nämä
Tägit
Nokia N900 MeeGo
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.