Opera Mobile Store -sovelluskauppa avattiin

Kaarlo Räihä
8. maaliskuuta, 2011 16:15

Matkapuhelimille suunnattujen sovelluskauppojen määrä on jälleen kasvanut yhdellä uudella tulokkaalla, kun Opera-selaimista parhaiten tunnettu Opera Software avasi tänään oman Opera Mobile Store -nimellä kulkevan kauppapaikan.
Kauppapaikka ei ole pelkästään Opera Softwaren käsialaa, vaan se on rakennettu pitkälti Appian vastaavan palvelun päälle, joten yritysten välisen strategisen yhteistyön tarkoituksena on ajaa uusia asiakkaita Appialle Operan mobiiliselainten kautta.
Opera Mobile Store tarjoaa sovelluksia Java-, Symbian-, BlackBerry- ja Android-alustoille. Ohjelmistokehittäjiä varten Opera avasi samalla Opera Publisher Portal -palvelun, jonka avulla omat sovellukset saa jakeluun kauppapaikalle.
Maksullisten sovellusten kohdalla kauppapaikka velottaa myynneistä 30 prosenttia, ja kehittäjät saavat pitää loput tulot itse.
Helmikuussa käynnistetyssä testauksessa kauppapaikka keräsi sivuilleen yli 15 miljoonaa kävijää, ja ennakkoarvioiden mukaan se on jo kymmenen suurimman sovelluskaupan joukossa.

Lue myös nämä
Tägit
Opera Mobile Store
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.