Nokia nimitti uuden MeeGo-pomon

Manu Pitkänen
9. maaliskuuta, 2011 12:06

Melko tarkkaan kuukausi sitten Nokia ilmoitti Microsoft-yhteistyön lisäksi, että MeeGon kehitystyöstä Nokialla vastaava johtaja Alberto Torres eroaa virastaansa. Molemmat tiedot olivat kovia iskuja MeeGo-kehittäjille. Nyt Nokia on valinnut Torresin tilalle uuden johtajan, Sebastian Nyströmin.
Nyström on ennen tätä johtanut Nokialla Qt-kehitysympäristön ja WebKitin kehityshankkeita. Nyströmin nimityksestä MeeGo-osaston johtoon ilmoitti Meegon markkinointipomo Peter Schneider. Nyström kertoo työntekijöilleen lähettämässä kirjeessä, johon Schneider viittaa, että hänen keskeisimpiä tavoitteita on saada täksi vuodeksi luvattu MeeGo-Nokia markkinoille, tuoda puhelimelle säännöllisesti ilmestyviä päivityksiä sekä suunnitella Nokian tulevaisuutta MeeGon suhteen yhteistyössä Linux Foundationin, Intelin ja muiden osapuolten kanssa.
Nyströmin mainitsemat tavoitteet näyttäisivät liittyvän lähinnä lyhyen tähtäimen suunnitelmiin ja tehdä se mikä Torresilta jäi tekemättä. Ainakaan Schneiderin referaatista ei ilmene mitään Nokian pidemmän aikavälin tavoitteita MeeGon kanssa.

Lue myös nämä
Tägit
Nokia MeeGo
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.