Jon Peddie: 3D-näytöistä puhelimien perusominaisuus

Manu Pitkänen
12. maaliskuuta, 2011 8:41

Markkinatutkimusyhtiö Jon Peddie Researchin johtaja Jon Peddie uskoo, että tulevaisuudessa autostereoskooppiset 3D-näytöt tulevat yleistymään puhelimissa rajusti ja siitä tulee lopulta sellainen vakio-ominaisuus kuin kamerakin on nykyään.
Nvidia arvioi aiemmin tällä viikolla, että kolmiulotteisuus tulee olemaan merkittävin uudistus seuraavan sukupolven konsoleissa. Jon Peddie allekirjoittaa tämän väitteen, mutta uskoo 3D-näyttöjen yleistyvän ensiksi matkapuhelimissa. Hän uskoo, että jo tämän vuoden lopulla useissa uusissa matkapuhelinmalleissa on 3D-näyttö.
Tällä hetkellä ainakin Sharpilta ja LG:ltä on markkinoilla 3D-näytöllä varustettu matkapuhelin. Muiden valmistajien 3D-suunnitelmista ei ole vielä tarkkaa tietoa, mutta ainakin HTC:n on huhuttu kehittävän 3D-puhelinta. Ainakaan X-bit Labsin uutisen perusteella Jon Peddie ei kommentoinut tablet-koneiden näyttöjen tulevaisuuden kehitystä. Näytön koon perusteella tabletit olisivat otollisempia laitteita esimerkiksi 3D-elokuvien katseluun.

Lue myös nämä
Tägit
3D-näyttö
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.