Huhu: Google kokeilee NFC-maksamista New Yorkissa ja San Franciscossa

Kaarlo Räihä
15. maaliskuuta, 2011 18:08

Googlen tulevista NFC-suunnitelmista on vuotanut tänään tietoja julki, kun projektia lähellä olevat lähteet kertoivat hakujätin NFC-maksukokeilun käynnistyvän neljän kuukauden sisällä New Yorkissa ja San Franciscossa.
Kokeilussa mukana olevat liikkeet saavat kassajärjestelmiensä kanssa yhteensopivat maksulaitteet VeriFone Systems Inc. -yritykseltä. Todennäköisesti kokeilujakso on myymälöille maksuton, jotta Google saa houkuteltua mukaan kaavailemansa tuhat myymälää.
Kokeiluun osallistuvissa liikkeissä voi siis testijakson aikana maksaa ostoksensa matkapuhelimessa olevan NFC-sirun avulla. Tällä hetkellä ei ole kuitenkaan tietoa siitä, miten Google sitoo kuluttajan tunnistamisen ja virtuaalilompakot samaan pakettiin.
Maksujen ohella NFC:n avulla on mahdollista korvata mm. kanta-asiakaskortit ja erilaiset matkaliput, joten myymälöiden lisäksi tekniikka kiinnostanee muitakin yrityksiä.
Kuluttajien keskuudessa tekniikan nopean yleistymisen jarruna on ainakin alkuun NFC-tuella varustettujen puhelinten vähyys Yhdysvaltojen markkinoilla. Myös yhteisten standardien puute maksujärjestelmien osalta vaivaa monien toimijoiden mieltä, ja eilen The Independent -sanomalehti kertoi Applen julkaisevan iPhone 5 -mallin ilman NFC-tukea yhteisten standardien puuttuessa.

Lue myös nämä
Tägit
Google NFC
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.