Forbesin tietolähde vannoo NFC-tuen tulevan iPhone 5 -puhelimeen

Kaarlo Räihä
18. maaliskuuta, 2011 11:09

Eipäs-juupas-kinastelu Applen tulevan iPhone 5 -puhelimen osalta on jälleen jatkunut, kun Forbes-lehti kertoi eilen puhelimen saavan sittenkin NFC-tuen.
Aiemmin tällä viikolla The Independent kertoi Applen jättävän NFC-tuen pois iPhone 5:stä, koska NFC-maksuliikenteen kunnollinen standardointi on vielä kesken. Forbesin tietolähteen mukaan tämä ei kuitenkaan pidä paikkaansa, vaan NFC-tuki on edelleen tulossa puhelimeen.
Tietolähde varmisti asian sekä Applen työntekijältä että NFC-lukijoita valmistavilta yrityksiltä, joista jälkimmäiset ovat varautuneet kesän kuumaan NFC-buumiin kasvattamalla tuotantomääriä.
Apple ei ole luonnollisesti kommentoinut asiaa virallisesti millään tavalla, joten iPhone 5:n mahdollinen NFC-tuki selviää vasta myöhemmin.
Applen ohella NFC-junaan ovat hyppäämässä useat puhelinvalmistajat. Erityisesti Google aikoo tukea älypuhelinten NFC-kehitystä, ja todennäköisesti ensimmäiset hipsterit voivat maksaa Yhdysvalloissa mocha lattensa jo tänä kesänä hienoilla NFC-yhteensopivilla puhelimillaan.

Lue myös nämä
Tägit
Apple NFC
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.