Nokia kehittää neljää WP7-puhelinta ja yhtä Windows-tabletia (päivitetty)

Manu Pitkänen
22. maaliskuuta, 2011 13:12

Mikäli Nokia-vuodoista tunnetun venäläisen Eldar Murtazinin uusi tweetti pitää paikkansa, niin Nokia kehittää yhden Windows Phone 7 -puhelimen sijaan nyt jo neljää WP7-nokialaista. Murtazinin mukaan myös tablet-tietokone on kehitteillä, jossa saatetaan käyttää Windows 8 -käyttöjärjestelmää.
Nokia ilmoitti helmikuussa, että yhtiön ensisijainen käyttöjärjestelmä älypuhelimissa tulee olemaan Microsoftin Windows Phone. Pian sen jälkeen verkkoon vuoti konseptikuva Nokian ensimmäisestä Windows Phone 7 -puhelimesta, jonka Nokia myönsi olevan aito. Yhteistyöjulkistuksen ohessa kerrottiin, että WP7-nokialainen yritetään saada julkaistua vielä tämän vuoden aikana. Käyttöjärjestelmän kehitysongelmat ovat mahdollisesti siirtäneet julkistusta ensi vuoden alkuun. Tähän asti oltiin uskottu, että Nokia kehittää vain yhtä uuden strategian mukaista puhelinta, mutta ilmeisesti kehitteillä olevia malleja onkin neljä.
Tulevista puhelimista kaksi on raudaltaan vähintään WP7:n tämänhetkiset minimivaatimukset täyttäviä. Toisin sanoen niissä on ainakin gigahertsin prosessori, kahdeksan gigatavua sisäistä muistia ja viiden megapikselin kamera. Kahdessa muussa mallissa on vaatimattomammat ominaisuudet, kuten hitaampi 800 megahertsin prosessori. Jälkimmäiset siis tulevat kilpailemaan HTC Igniten kanssa.
PÄIVITYS. Reutersin nimettömän lähteen mukaan Nokialla pähkäillään tällä hetkellä tabletin tulevaa käyttöjärjestelmää. Mahdollisten käyttöjärjestelmien luettelossa on Windowsin lisäksi MeeGo.

Lue myös nämä
Tägit
Nokia Windows Phone 7 Windows Phone
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.