Samsung Galaxy S II testattavana Itä-Euroopassa

Kaarlo Räihä
23. maaliskuuta, 2011 16:45

Samsungin Galaxy S II -lippulaivapuhelin ei ole vielä päässyt virallisesti myyntiin saakka, mutta ainakin Itä-Euroopassa useat matkapuhelinsivustot ovat saaneet puhelimen jo käyttöönsä, ja kuluttajien onneksi kokemuksia puhelimesta on tarjolla kuvien, tekstin ja videoiden muodossa.
gagadget.com-sivuston julkaiseman ensikatselmuksen perusteella muutoksia aiempaan Galaxy S -malliin verrattuna on tapahtunut paljon sekä ohjelmiston että laitteiston osalta.
Rautapuolella kiitosta saavat erityisesti uusi kamera ja tekniikan osalta parantunut näyttö, jossa on aiempaa parempi kontrasti ja pienempi virrankulutus. Suurin miinus on edelleen erillisen kameranäppäimen puuttuminen, joten kameraohjelmisto pitää käynnistää kosketusnäytön kautta ennen kuvien ottamista tai videoiden tallentamista.
Ohjelmiston osalta tarjolla ollut puhelin ei sisältänyt lopullista ohjelmistopakettia, joten esim. lokalisointi oli osin kesken. Uusina sovelluksina tarjolla ovat mm. säätietoihin reagoiva live-taustakuva, Google Translaten päälle rakennettu puhekäännös-widget ja Kies Air, joka mahdollistaa puhelimen tietojen katselemisen sekä muokkaamisen suoraan internet-selaimella, jolloin erillistä hallintaohjelmaa ei tarvitse asentaa tietokoneelle.
Sovellusten osalta yksi suuri ongelma on tällä hetkellä monien Android-sovellusten heikko tuki useamman ytimen sisältävälle suorittimelle. Esim. suorituskyvyn testaukseen käytettävä Quadrant Standard -sovellus tunnisti vain toisen suoritinytimen, ja monissa muissa sovelluksissa suorituskyky ei juuri parane toisen ytimen myötä.
Alla puhelinta ja sen videokuvauksen laatua esittelevät videot

Lue myös nämä
Tägit
Samsung Galaxy S II
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.