Google jarruttelee Honeycombin lähdekoodin julkaisua

Teemu Laitila
25. maaliskuuta, 2011 17:28

Google ei aio vielä julkaista tablet-laitteille tarkoitetun Android-version lähdekoodia, kertoo Businessweek. Yhtiöstä kerrotaan, että syynä viivästykseen on Honeycombin keskeneräisyys. Käyttöjärjestelmä on räätälöity pelkästään tablet-laitteita silmällä pitäen ja lähdekoodin julkaisu toisi sen välttämättä myös muihin laitteisiin.
Busnessweekin haastattelemaan Googlen Android-kehityksestä vastaavan johtajan Andy Rubinin mukaan Honeycombin käyttö älypuhelimessa johtaisi niin huonoon käyttökokemukseen, että yhtiö haluaa mieluummin korjata ongelmat rauhassa ennen lähdekoodin julkaisemista. Rubin ei kertonut tarkemmin, millä aikataululla Honeycombin lähdekoodi aiotaan julkistaa, mutta painotti Androidin olevan edelleen avoimen lähdekoodin kehitysprojekti.
Businessweekin mukaan Rubin selittää Honeycombin huonoa älypuhelinyhteensopivuutta tiukalla aikataululla. Googlella haluttiin mieluummin keskittyä tablet-version markkinoille tuontiin ilman paineita huolehtia samalla sen yhteensopivuudesta muiden laitteiden kanssa.
Lähdekoodin panttaaminen haittaa lähinnä pienempien valmistajien sekä koodin virittelystä kiinnostuneiden harrastajien elämää, sillä isoilla valmistajilla kuten Motorolalla, Samsungilla ja HTC:lla on ollut jo pitkään pääsy uusimpaan versioon ja siihen perustuvia tuotteita odotetaan markkinoille useita vielä kevään aikana.

Lue myös nämä
Tägit
Google Android Honeycomb
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.