Motorola suunnittelee salassa omaa mobiilikäyttöjärjestelmää?

Teemu Laitila
25. maaliskuuta, 2011 18:37

Nimettömien lähteiden mukaan Motorola työstää uutta mobiilikäyttöjärjestelmää. Asiasta kertoo Informationweek, joka perustaa väitteensä asiasta tietävien sisäpiiriläisten kommentteihin. Motorola on myös viime aikoina haalinut palvelukseensa useita mobiileihin web-tekniikoihin erikoistuneita huippuosaajia muun muassa Applen ja Adoben palveluksesta.
Informationweekin haastatteleman analyytikon mukaan syynä on halu vähentää riippuvaisuutta pelkästään Googlesta ja sen Android-käyttöjärjestelmästä. Motorola ei ole suoranaisesti kiistänyt väitteitä omasta käyttöjärjestelmästä, mutta yhtiö vakuuttaa sitoutumistaan Androidiin.
Tietojen mukaan kyseessä olisi pitkälti pilvipalveluihin keskittyvä käyttöjärjestelmä HP:n WebOS:n tapaan. Web-tekniikoihin perustuvan käyttöjärjestelmän etuna olisi suuri joukko tekniikan jo valmiiksi tuntevia kehittäjiä sekä valmiit työkalut.
Asiasta Informationweekille kertonut lähde paljasti Motorolan olevan huolissaan Androidin kasvavasta versioiden sirpaloitumisesta, mikä mainitaan yhdeksi syyksi varasuunnitelman kehittämiseen.

Lue myös nämä
Tägit
Motorola
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.