Applelle alustava voitto Nokiaa vastaan patenttikiistassa

Manu Pitkänen
26. maaliskuuta, 2011 10:29

Applella ja Nokialla on värikäs patenttisotahistoria, johon ollaan nyt saatu uusia käänteitä. Kauppakomissio ITC:n tuomari James Gildea on käsitellyt viisi kiistanaiheena ollutta patenttia ja vapauttanut Applen pantenttirikkomussyytteistä. Nokia on erimieltä päätöksestä.
Jupakka alkoi vuoden 2009 joulukuussa, jolloin Nokia väitti Applen rikkoneen viittä omistamaansa UMTS-pohjaiseen 3G-yhteyteen liittyvää patenttia. Nokian mukaan Apple on hyödyntänyt sen patentteja muun muassa iPhone 3 GS:ssä ja iPod Nano -musiikkisoittimessa. Tilanne eskaloitui yhtiöiden välillä lopulta niin pahasti, että lisää vastakanteita ja vastakanteiden vastakanteita alkoi lentää viime vuonna vuoronperään Applelta ja Nokialta.
Kiistaa käsitellyt ITC:n tuomari James Gildea katsoi perjantaina julkaistussa päätöksessään Nokian olevan väärässä, ja että Applella on oikeus käyttää tekniikoita laitteissaan. Gildea ei perustellut minkä vuoksi hän näkee asian olevan näin. Päätös on kuitenkin vain alustava eli asia menee vielä komission käsiteltäväksi. Lopullinen päätös tulee 1. elokuuta.
Nokia kertoi olevansa erimieltä tuomarin kanssa, mutta odottaa kaikessa rauhassa ITC:n lopullista päätöstä ennen kuin harkitsee jatkotoimenpiteitä. Mikäli Nokia voittaa kiistan, niin ITC voi estää Applen tuotteiden myynnin.

Lue myös nämä
Tägit
Nokia Apple Apple iPhone
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.