iOS 5 julkaistaan syksyllä

Manu Pitkänen
27. maaliskuuta, 2011 18:49

TechCrunchin kahdelta eri lähteeltä saamien tietojen mukaan Apple aikoo julkaista iOS-käyttöjärjestelmän viidennen version tänä syksynä. Käyttöjärjestelmää käytetään muiden muassa iPad-tableteissa ja iPhone-älypuhelimissa.
Mikäli tieto pitää paikkansa, niin silloin Apple rikkoo käyttöjärjestelmän julkistamiseen liittyvän perinteen. Yhtiö on tähän asti esitellyt uutta versiota aina keväisin. Tietoja iOS 5:stä odotettiin iPad 2:n julkaisun yhteydessä helmikuun lopulla, mutta useiden pettymykseksi mitään uutta ei tihkunut.
TechCrunchin mukaan uutta iOS-versiota saatetaan esitellä WWDC 2011 -tapahtumassa, mutta varsinainen julkaisu tapahtuu myöhemmin. Apple on tähän mennessä julkaissut uuden käyttöjärjestelmän uuden iPhone-puhelimen julkaisun yhteydessä, mutta tämäkin kaava rikkoutunee. On todennäköistä, että iPhone 5 tullaan julkaisemaan WWDC:ssä vanhalla käyttöjärjestelmäversiolla (4.x).
iOS 5 on versiointinumeroinnin mukaisesti iso päivitys ja se tuo mukanaan läjän pilvilaskentaan perustuvia ominaisuuksia. Yksi uusi ominaisuus on "Music locker" -palvelu, jonka ansiosta lataamaansa digitaalisen sisällön voi siirtää säilytettäväksi Applen palvelimille. Toinen pilviominaisuus liittyy paikantamiseen, minkä avulla iOS 5 -laitteen omistaja voi helposti etsiä käsiinsä lähialueella tallustavan ystävänsä tai sukulaisensa.

Lue myös nämä
Tägit
Apple iOS
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.