Nokia kaataa lisää vettä myllyyn Applea vastaan

Manu Pitkänen
29. maaliskuuta, 2011 14:04

Uutisoimme viikonloppuna ITC:n tuomarin päätöksestä, jonka mukaan Apple ei ole rikkonut kanteeseen liittyneitä viittä Nokian patenttia. Nokia ilmoitti välittömästi, ettei se ollut tyytyväinen päätökseen, mutta aikoo odottaa lopullista komission päätöstä ennen kuin harkitsee jatkotoimenpiteitä.
Nokian ja Applen välinen patenttisota on jatkunut katkerana jo muutaman vuoden, eikä loppua näytä tulevan millään. Kanteiden ja vastakanteidenkin jälkeen Nokia on löytänyt salkustansa vielä seitsemän patenttia lisää, joita Apple on yhtiön mukaan käyttänyt luvatta tuotteissaan. Nokian lehdistötiedotteen mukaan se syyttää tällä hetkellä Applea yhteensä 46 patentin rikkomisesta. Yhtiöiden välisiä patenttikiistoja ratkotaan ITC:ssä, Alankomaissa, Isossa-Britanniassa, Saksassa ja Yhdysvalloissa. Tätä uutta seitsemää patenttia koskevaa kannetta käsitellään ITC:ssä.
Puheena olevat seitsemän patenttia koskevat liittyvät moniajoon, datasynkronointiin, asetteluun, puhelujen äänenlaatuun ja Bluetooth-lisälaitteisiin. Nokian mukaan patentteja on hyödynnetty käytännössä jokaisessa Applen valmistamassa laitteessa.

Lue myös nämä
Tägit
Nokia Apple
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.